Посетете сайта zonaklimatik.com
Посетете сайта zonaklimatik.com


Тайните на сладките сънища (12.02.2010г.)
Принтирай
12.12.2010
Тайната на щастливите връзки се крие под чаршафите
Има нощи, когато единственото, което искате, е просто да се наспите ...

Тайната на щастливите връзки се крие под чаршафите

Има нощи, когато единственото, което искате, е просто да се наспите, но единственото нещо, което не може да направите, е да заспите. След тях идват дни, в които целият ви свят е накриво.

В такива моменти най-лесната безплатна терапия е да си го изкарате на някой друг. А този някой друг почти винаги e любимият човек.

Затова едва ли някой ще се изненада от твърдението, че качеството на сън при двойките оказва пряко влияние върху тяхната връзка. Не трябва да имаш докторска степен или да сътрудник на БАН, за да стигнеш сам до този извод.

Има и научни доказателства, че това не са само подозрения. Учени от американския университет в Аризона са установили, че недоспиването е тясно свързано с отношенията в една връзка.

Проучванията показват, че зависимостта между качеството на връзката и качеството на съня е правопропорционална. Или иначе казано разправиите с партньора през деня водят до проблеми със съня през нощта, а недоспиването допълнително може да изостри отношенията с половинката на другия ден. Измъкването от този омагьосан кръг става трудно, но експертите са оптимисти, че по-добрият сън може да върне хармонията във взаимоотношенията. Вярно е и обратното - изглаждането на разногласията ще донесе по-пълноценна почивка през нощта.

За мъжете по-добрия сън се асоциира с подобряване на отношенията с техните партньорки на сутринта. При жените обаче отношенията с половинката имат особено важно значение, защото неразбориите във връзката през деня влошават съня както на жените, така и на техните партньори. Психолозите препоръчват партньорите да решават споровете си преди да си легнат и в същото време да избягват конфронтациите в дни, когато и двамата са имали безсънна нощ. Разбира се, помиряването преди сън не винаги е възможно. Но ако и двойката е изтощена, по-добре да отложи разговора за друг път, да разсея се с нещо за половин час – четете, гледане на телевизия, и да си легне.


Ако пък освен отношенията си, искате да подобрите и качеството на съня си, изборът на подходящ и качествен матрак, като „Империал” или „Ерго мемори" от магазини Sleep Shop на Happy Dreams, е винаги добро начало. Ако разполагате с повече средства може да изберете и продукт от престижната и световно известна марка Tempur. Неслучайно, 52% от американците споделят, че след смяна на матрака се чувстват по-отпочинали и по-сърдечни в отношенията си с любимия човек, 40% отбелязват, че се радват на по-спокойни нощи, защото техния партньор е спрял да се върти и обръща, а 26% имат по-добър сексуалният живот.

Може да опитате и с ароматерапия. Някои аромати, като лайката, жасмина, ментата и лавандулата, не само успокояват, но и помагат да се освободите от натрупания стрес.
Освен здравословна, в съчетание с приглушена светлина и свещи, ароматерапията може да бъде и много романтична. А където има романтика, има и любов.


Посетете сайта zonaklimatik.com
Посетете сайта zonaklimatik.com
© 2005-2011 Ирис Визия ООД. Всички права запазени.